מה ההבדל בין קולג׳ קהילתי לקולג׳
- שירה גז
- Jul 11, 2023
- 2 min read
Updated: Jan 8
כתב: רותם ויס
קולג׳ קהילתי - מוסד דו-שנתי אשר אינו מעניק תואר ראשון
קולג׳ - מוסד ארבע-שנתי אשר מעניק תואר ראשון
אוניברסיטה - מוסד אשר מעניק תואר ראשון ומציע גם תארים מתקדמים יותר
ישנם קולג׳ים אשר מעניקים תארים מתקדמים יותר מתואר ראשון אך משאירים את שמם כמו שהוא בגלל מסורת. במאמר הזה אתייחס לאוניברסיטה וקולג׳ כאחד.
התואר
ההבדל העיקרי בין קולג׳ קהילתי לאוניברסיטה הוא שהתארים בקולג׳ קהילתי עורכים (ברובם המוחלט) רק שנתיים, ואילו תארים באוניברסיטה עורכים כארבע שנים. מדוע לוקח ארבע שנים להשלים תואר באוניברסיטה אך רק שנתיים בקולג׳ קהילתי? ובכן, קולג׳ קהילתי אינו מעניק תואר ראשון ואילו אוניברסיטה כן. בסיום הלימודים בקולג׳ קהילתי מקבל הסטודנט Associate's Degree ומשם ממשיך, אם מעוניין בכך, ללימודי תואר ראשון (Bachelor's Degree) באוניברסיטה. על הליך זה מומלץ לקרוא בהרחבה במאמר ״תכנית ה-2+2״.
קבלה
תהליך הקבלה לאוניברסיטאות הינו תהליך ארוך בו נדרש המתמיין להגיש למוסד מועמדות תחרותית הכוללת ממוצע בגרויות, ציוני SAT/ACT, ציוני TOFEL, מכתבי המלצה וחיבורי קבלה שונים בהן נדרשים להציג פעילויות שמעבר ללימודים כגון התנדבויות או תחביבים. אחוזי הקבלה משתנים מאוניברסיטה לאוניברסיטה על פי הפופולריות של אותו מוסד, לדוגמה - באוניברסיטת קולומביה אחוז הקבלה עומד על 5.9% ואילו באוניברסיטת מרילנד 47.2%. במאמר הזה תוכלו להעמיק בכל הליך הקבלה ובחיפוש נכון אחר בחירת האוניברסיטה שמתאימה לכם. בקולג׳ קהילתי תדרשו להציג את תעודת הבגרות שלכם בלבד בכדי להירשם ללימודים.
שכר לימוד
הרעיון שעומד מאחורי קולג׳ים קהילתיים הינו הנגשת השכלה גבוהה לכולם ולכן שכר הלימוד הינו נמוך בהרבה מאוניברסיטאות ציבוריות ופרטיות. כמה נמוך? ובכן, שנת לימוד בקולג׳ קהילתי יכולה לרדת למחיר של 4,000$ בשנה - לא רחוק משכר הלימוד הישראלי. בקיצון השני, ממוצע שכר הלימוד באוניברסיטאות פרטיות מגיע ל 35,087$. ביניהם, ממוצע שכר הלימוד באוניברסיטה ציבורית (לתלמידים זרים) עומד על 21,184$ לשנה. חשוב מאוד לא להיבהל משכר הלימוד הגבוה של האוניברסיטאות הפרטיות מפני שהן גם יעניקו לכם את הסיוע הגבוה ביותר. באוניברסיטת ייל, לדוגמה, שכר הלימוד בשנה שעברה עמד על $57,700 אך בפועל ממוצע העלות לאחר סיוע עמד על $18,000. במאמר הזה תוכלו להעמיק בנושא שכר הלימוד ולהבין איזה אוניברסיטאות בסופו של דבר יעניקו לכם סיוע כלכלי נרחב יותר.
קמפוס ומגורים
באוניברסיטאות, סטודנטים יכולים לבחור אם לגור במעונות או עצמאית בסביבת האוניברסיטה. מעונות יכולים להיות מוקד לפעילות ולספק לתלמידים הזדמנות ללמוד ולהתקשר זה עם זה מדי יום. הדבר יוצר חוויית קולג׳ מהנה וחשובה. בניגוד לכך, מעונות לא תמיד זמינים בקולג׳ים קהילתיים. מרבית הסטודנטים הלומדים קולג׳ קהילתי מתגוררים במקום אחר ונוסעים לקמפוס רק בשביל ההרצאות. רוב הסטודנטים בקולג׳ קהילתי חייבים למצוא דיור מחוץ לקמפוס. לרוב, הסטודנטים הזרים גרים אצל משפחה מארחת או בדירה קרובה לקמפוס. הדבר מאוד פוגע בחוויית הקולג׳ שמעבר לכיתות הלימוד.
Comments